Home
|
Dezinsectie
|
Dezinfectie
|
Gandaci
|
Tantari
|
Plosnite
|
Capuse
|
Carii de lemn
|
Programare

Dezinsectie plosnite tantari

Controlul eficientei dezinfectiei


Controlul eficientei dezinfectiei nu poate fi realizat prin observarea cu ajutorul organelor de simt (vaz, miros), datorita faptului ca germenii au dimensiuni foarte mici si nu pot fi percepute prin gust, miros, pipait.

Eficienta dezinfectiei se poate controla prin:

1. Testarea compozitiei substantelor dezinfectante a solutiilor de aplicare a lor pe suprafete, obiecte, maini. Cand achizitionati dumneavoastra substante dezinfectante cereti furnizorului, pentru produsul achizitionat fisa tehnica a produsului si avizul Ministerului Sanatatii.

controlul eficientei dezinfectiei

2. Testarea rezultatelor dezinfectiei.Aceasta se face cu ajutorul testelor de salubritate (sanitatie). Testele de sanitatie reprezinta metoda cea mai simpla pentru controlul igienei suprafetelor de lucru. Este foarte usor de interpretat prin compararea culorilor solutiei rezultate cu scala colorimetrica printata pe tub.

Procedura de testare:

– betisorul din interiorul tubului se imbiba cu 3-4 picaturi de apa distilata;
– se face prelevarea probei de pe o suprafata de 10×10 cm;
– se introduce swab-ul in tub;
– se sparge capsula care contine reactivii specifici, prin apasarea usoara a tubului;
– se agita puternic in pozitie vertical timp de 15-20 secunde;
– se dezvolta o reactie de culoare;
– se evalueaza rezultatele dupa 8-10 minute, comparandu-se cu scala colorimetrica de pe tub.

Testele de salubritate pot fi:

Calitative - teste rapide utilizate doar pentru detectarea prezentei germenilor pe suprafetele de lucru controland eficienta operatiunilor de igienizare. Aceste teste le puteti achizitiona si dumneavoastra, verificandu-va in acest fel eficienta masurilor de igienizare intreprinse.

Cantitative - facute prin stergerea suprafetelor de lucru (mese, vesela, maini, echipamente de protectie, pereti, pavimente) la care dorim sa verificam eficienta igienizarii cu tampoane sterile ce sunt apoi insamantate in medii de cultura, unde microbii se dezvolta.Aceste teste cantitative sunt facute de personal specializat. Dupa un interval de timp in coloniile dezvoltate, fiecare microorganism se identifica.

Normele sanitare stabilesc tipurile si numarul de germeni care pot sa existe pe suprafetele de lucru, maini, vesela, echipament de protectie pentru ca acestea sa poata fi considerate nepericuloase pentru consumatori.

Firma noastra este autorizata sa presteze servicii de dezinfectie in orice locatie sau sector din Bucuresti. Va rugam sa ne contactati pentru mai multe informatii.


Articole dezinfectie

Dezinfectia si igienizarea mainilor

Splarea si dezinfectia mainilor este cea mai importantaprocedura pentru prevenirea infectiilor nosocomiale. Spălarea simplă a mâinilor este definită ca fiind frecarea viguroasă a mâinilor, una de ala, pe toate suprafeţele, după prealabilă umezire şi săpunire. - se efectuează cu apă şi săpun simplu - se pot utiliza şi săpunul antiseptic cu activitate bactericidă, detergenţi sau alte produse de spălare ce ...

vezi articolul

O buna igienizare si dezinfectie

Reziduurile de alimente rămase pe suprafeţele de lucru constituie un mediu de dezvoltare favorabil microorganismelor existente, al căror număr creşte continuu dacă nu se iau măsuri corespunzătoare de curăţire. Murdărirea suprafeţelor de lucru este un proces spontan, care are loc în cursul lucrului. Particulele de murdărie aderă la suprafeţele cu care vin în contact, iar prin spălare se urmăreşte ...

vezi articolul

Dezinfectia instrumentarului medical

Procesarea corectă a instrumentarului şi echipamentelor medicale înainte/după utilizare, are o deosebită importanţă în prevenirea infecţiilor nosocomiale. Alegerea metodei de dezinfecţie şi/sau sterilizare trebuie să ţină cont de categoria de instrumentar şi de modul în care acesta este folosit în asistenţa acordată pacienţilor. Pentru raţiuni practice, instrumentele şi obiectele utilizate în asistenţa ...

vezi articolul

Controlul eficientei dezinfectiei

Controlul eficientei dezinfectiei nu poate fi realizat prin observarea cu ajutorul organelor de simt (vaz, miros), datorita faptului ca germenii au dimensiuni foarte mici si nu pot fi percepute prin gust, miros, pipait. Eficienta dezinfectiei se poate controla prin: 1. Testarea compozitiei substantelor dezinfectante a solutiilor de aplicare a lor pe suprafete, obiecte, maini. Cand achizitionati dumneavoastra ...

vezi articolul

Dezinfectie - tipuri de germeni si bacterii

Stafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure). Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27 de specii de stafilococi, dintre care cele mai des asociate cu infectii umane sunt in ordinea frecventei: Staphylococcus ...

vezi articolul


Alege servicii autorizate de dezinsectie Bucuresti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prestam servicii profesionale de dezinsectie in orice locatie din Bucuresti sau Ilfov. Eliminam cu succes insecte, gandaci de bucatarie sau plosnite de pat. Apeleaza cu incredere la profesionisti autorizati pestcontrol DDD Bucuresti. Dezinsectie plosnite - Dezinsectie tantari - Dezinsectie gandaci
Copyright @ 2015 dezinsect.ro. Toate drepturile rezervate.

suna acum

programare dezinfectie online