Home
|
Dezinsectie
|
Dezinfectie
|
Gandaci
|
Tantari
|
Plosnite
|
Capuse
|
Carii
|
Programare

Dezinsectie plosnite tantari

Dezinfectia instrumentarului medical


1. CLASIFICAREA INSTRUMENTELOR MEDICALE.

Procesarea corectă a instrumentarului şi echipamentelor medicale înainte/după utilizare, are o deosebită importanţă în prevenirea infecţiilor nosocomiale. Alegerea metodei de dezinfecţie şi/sau sterilizare trebuie să ţină cont de categoria de instrumentar şi de modul în care acesta este folosit în asistenţa acordată pacienţilor.

dezinfectia instrumentarului medical

Pentru raţiuni practice, instrumentele şi obiectele utilizate în asistenţa medicală au fost clasificate în trei categorii, după riscul de transmitere a infecţiilor pe care îl presupune utilizarea acestora.

Cele trei categorii sunt: - instrumente critice; - instrumente semi-critice; - instrumente non-critice.

1.1. Instrumente critice: Instrumentele care vin în contact cu ţesuturile sterile sau sistemul vascular; Sunt instrumente care penetrează pielea sau mucoasele.

Exemple:

- bisturie, ace, catetere vasculare, implanturi;
- alt instrumentar chirurgical invaziv.

Procesul de sterilizare utilizat trebuie să respecte strict recomandările producătorului aparaturii de sterilizare, atunci când se folosesc aparatele de sterilizare, sau timpul de contact recomandat de producător, atunci când se utilizează sterilizanți chimici (ex.: glutaraldehidă 2%, peroxid de hidrogen stabilizat 6%, acid peracetic în diferite concentraţii), înainte de sterilizare acestea trebuie dezinfectate.

1.2. Instrumente semi-critice.

Sunt instrumente care vin în contact cu mucoasele, cu excepţia mucoasei periodontale, sau cu soluţii de continuitate ale pielii.

Exemple:

a) endoscoape flexibile, laringoscoape, tuburi endotraheale, echipament de anestezie şi respiraţie asistată (Necesită STERILIZARE, sau cel puţin DEZINFECŢIE DE NIVEL ÎNALT, între utilizări)

b) termometre orale sau rectale şi c) suprafeţe netede, dure (căzi de hidroterapie) (Necesită DEZINFECŢIE DE NIVEL INTERMEDIAR între utilizări)

1.3. Instrumente non-critice.
Sunt instrumente care vin în contact doar cu pielea intactă.
Exemple:
- stetoscoape, suprafaţa meselor, pavimente, ploşti, mobilier, etc.( Necesită DEZINFECŢIA DE NIVEL INTERMEDIAR până la SCĂZUT, între utilizări).

Firma noastra este autorizata sa presteze servicii de dezinfectie in orice locatie sau sector din Bucuresti. Va rugam sa ne contactati pentru mai multe informatii.


Articole dezinfectie

Dezinfectia si igienizarea mainilor

Splarea si dezinfectia mainilor este cea mai importantaprocedura pentru prevenirea infectiilor nosocomiale. Spălarea simplă a mâinilor este definită ca fiind frecarea viguroasă a mâinilor, una de ala, pe toate suprafeţele, după prealabilă umezire şi săpunire. - se efectuează cu apă şi săpun simplu - se pot utiliza şi săpunul antiseptic cu activitate bactericidă, detergenţi sau alte produse de spălare ce ...

vezi articolul

O buna igienizare si dezinfectie

Reziduurile de alimente rămase pe suprafeţele de lucru constituie un mediu de dezvoltare favorabil microorganismelor existente, al căror număr creşte continuu dacă nu se iau măsuri corespunzătoare de curăţire. Murdărirea suprafeţelor de lucru este un proces spontan, care are loc în cursul lucrului. Particulele de murdărie aderă la suprafeţele cu care vin în contact, iar prin spălare se urmăreşte ...

vezi articolul

Dezinfectia instrumentarului medical

Procesarea corectă a instrumentarului şi echipamentelor medicale înainte/după utilizare, are o deosebită importanţă în prevenirea infecţiilor nosocomiale. Alegerea metodei de dezinfecţie şi/sau sterilizare trebuie să ţină cont de categoria de instrumentar şi de modul în care acesta este folosit în asistenţa acordată pacienţilor. Pentru raţiuni practice, instrumentele şi obiectele utilizate în asistenţa ...

vezi articolul

Controlul eficientei dezinfectiei

Controlul eficientei dezinfectiei nu poate fi realizat prin observarea cu ajutorul organelor de simt (vaz, miros), datorita faptului ca germenii au dimensiuni foarte mici si nu pot fi percepute prin gust, miros, pipait. Eficienta dezinfectiei se poate controla prin: 1. Testarea compozitiei substantelor dezinfectante a solutiilor de aplicare a lor pe suprafete, obiecte, maini. Cand achizitionati dumneavoastra ...

vezi articolul

Dezinfectie - tipuri de germeni si bacterii

Stafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure). Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27 de specii de stafilococi, dintre care cele mai des asociate cu infectii umane sunt in ordinea frecventei: Staphylococcus ...

vezi articolul


Alege servicii autorizate de dezinsectie Bucuresti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prestam servicii profesionale de dezinsectie in orice locatie din Bucuresti sau Ilfov. Eliminam cu succes insecte, gandaci de bucatarie sau plosnite de pat. Apeleaza cu incredere la profesionisti autorizati pestcontrol DDD Bucuresti. Dezinsectie plosnite - Dezinsectie tantari - Dezinsectie gandaci
Copyright @ 2015 dezinsect.ro. Toate drepturile rezervate.

suna acum

programare dezinfectie online